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HE Vinci > Phénomènes physiologiques nutritionnels maternels
Phénomènes physiologiques nutritionnels maternels |
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Les acides gras polyinsaturés (AGPI) de lalimentation maternelle contribuent au développement optimal de lenfant. Chez lenfant, des études dobservations montrent quun déficit alimentaire en AGPI n-3 pendant la grossesse est lié à un retard [...]Article
Objectives: The pregnancy-induced alterations in 1-carbon (1C) metabolism, effects of advancing gestation on maternal plasma concentrations of methyl nutrients, and potential implications for maternal dietary intake and infant clinical outcomes [...]Article
Background: Maternal nutrition during pregnancy has a significant effect on the health of the offspring and mother, highlighting the need for identifying factors that may affect diet during pregnancy. Research in nonpregnant and pregnant populat[...]Article
Context Improving maternal nutrition and promoting alcohol abstinence during pregnancy are key to reducing subsequent economic and social impacts. However, antenatal nutrition and alcohol interventions are underused, partly because economic evi[...]Article
Un trouble alimentaire peut concerner un bébé dès la naissance. Son unique source alimentaire étant le lait les premiers mois de vie, le trouble alimentaire, sil se manifeste, portera sur lalimentation lactée. Cette dernière est lessentielle [...]